Gott till glöggen

Jag har, som ni säkert förstått vid det här laget, en faiblesse för glöggmingel. Tillställningar där man inte behöver bjuda på trerättersmiddag utan kommer undan med lite härliga snacks till glöggen.

Västerbotten Trekanter

blossa_trekanter

Ingredienser
Portioner: 10 personer

200 g västerbottensost
250 g keso
2 ägg
svartpeppar
ev. lite salt
1 dl bladpersilja, finhackad
1 förpackning filodeg, 270 g
100 g smält smör

Gör så här
Sätt ugnen på 200°C. Fördela Västerbottenost i mixern och tillsätt Keso. Ha i ägg och persilja, och kör igen. Krydda med svartpeppar och ev. salt.

Tina filodegen. Bred ut ett ark, på ett bakplåtspapper så fastnar det inte, pensla med det smälta smöret. Täck de övriga arken med en fuktad handduk, de torkar snabbt. Lägg ett ark ovanpå. Skär degen i längsgående strimlor, ca 5 cm breda. Lägg en tesked av ostsmeten i ena änden och vik till en liten triangel. Fortsätt att vika hela remsan till ett trekantigt paket. Gör likadant med resten av filoarken och ostsmeten. Placera trianglarna på ett bakplåtspapper. Pensla ovansidan med smör och grädda dem gyllenbruna, ca 10-12 minuter. Serveras ljumma.
Det går jättebra att ha dessa ogräddade i frysen och bara ta fram och grädda vid tillfälle! Känns det lite ”pilligt” att göra trekanter smakar det lika bra att göra en paj och skära i bitar när den svalnat.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s